Tartsd fiatalon a tested!

Miben segíthet a kollagén-utánpótlás?

egészségesebb bőr és haj
 ízületi fájdalmak enyhítése
 csontminőség romlásának lassítása
 hatékonyabb izomtömeg-növekedés
 rugalmasabb érfalak
 optimálisabban működő emésztőrendszer

A kollagén az állatvilág egyik legelterjedtebb, az emberi testben is a legnagyobb arányban fordul elő. A „test ragasztójaként” fontos szerepet játszik a csontozat, az izomzat, a porcok, a szalagok, a hám- és a kötőszövet felépítésében, de még az erek és az emésztőrendszer egészsége szempontjából is nélkülözhetetlen.

Az idő előrehaladtával természetes kollagéntermelésünk lelassul. Ennek árulkodó jeleit érezhetjük a feszességéből folyamatosan veszítő bőrünkön, az öregedő hajon és körmökön, de a leépülő porcok miatt egyre gyakoribbá váló ízületi fájdalmakon is.

A kollagén utánpótlása alapvetően két forrásból történik. A marhákból kivont bovine és a halakból nyert marine kollagének között a legfontosabb különbség, hogy a tengeri kollagén peptidjei kisebbek, így ez sokkal könnyebben emészthető. Emellett illattalan is, ami a szintén nem elhanyagolható mértékben fogyaszthatóságát.

Szervezetünk a kollagént C-vitamin jelenlétében szintetizálja, ezért ennek elegendő mennyiségű bevitele is elengedhetetlen.

Ízületi problémák esetén a porcszövet egyik fő alkotóelemét, a kondroitint is fontos megemlíteni, illetve szükség esetén pótlásáról gondoskodni. Kiváló vízmegkötő képességének köszönhetően nagyban hozzájárul a porcok mechanikus-elasztikus tulajdonságainak optimalizálásához.


Kapcsolódó termékek:

 

2019. augusztus 4. — Power of Nature

Hagyj kommentet!

A kommentek megjelenés előtt jóváhagyásra kerülnek.