Miért a mi fehérjéink?

Nem ok nélkül ajánljuk – és fogyasztjuk magunk is – az Amazonia Raw csíráztatott és fermentált növényi fehérjéket…

A testépítők és sportolók körében a tejsavófehérje számít a legelterjedtebbnek. Ugyan teljes értékű fehérje (tartalmazza az összes esszenciális aminosavat) és biológiai hasznosulása is magas, azonban a tejsavófehérje sokaknak emésztési zavarokat, puffadást, gázosodást okoz, valamint bőrkiütések is előfordulnak fogyasztásuk esetén. Nem kínál megoldást továbbá tejérzékenyek, vegánok, nyers-étkezők és paleo diétát folytatók számára.

Számos növényi fehérje fogyasztása is okozhat puffadást, melynek oka bizonyos antinutritív anyagok jelenléte (fitinsav, lektin, lignin). Ezek gátolják egyes tápanyagok emésztését, felszívódását. Erre a problémára jelentenek megoldást a csíráztatás és fermentálás folyamatai. Lebontva az antinutritív anyagokat, az összetett szénhidrátokat (keményítők, rostok) és a hosszú láncú fehérjéket, megszüntetik a rosszabb felszívódás és a puffadás okait. Így a tápanyagok is könnyen felvehető állapotba kerülnek.

A növények, és a belőlük készült fehérjék többsége nem tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, valamint a biológiai hasznosulásuk is alacsonyabb. Csíráztatással elérhető az összes esszenciális aminosav jelenléte, de nem optimális arányban. Erre a megoldás, többféle növényi fehérje megfelelő arányú keveréke.

A fermentálás egy természetes biológiai folyamat, mely során hasznos mikrorganizmusok (baktériumok) előemésztik az adott élelmiszert. Ezzel egyrészt lebontják a szénhidrátokat és káros összetevőket, másrészt feltárják az értékes tápanyagokat, melyek így sokkal jobban hasznosulnak a szervezetünkben. A fermentálás egy hőkezelés nélküli éljárás, az élelmiszerek nyersek maradnak, sértetlenül megőrizve vitamin-, ásványi anyag- és enzimtartalmukat. A fermentált élelmiszerek a bél, bélflóra egészségét is támogatják, nem okoznak puffadást.

 Az Amazonia Raw fermentált, növényi fehérjék három családját kínáljuk:

 2019 nyarától elérhetők kínálatunkban a magasabb teljesítmény igényeihez optimalizált RawFIT fehérjék is:

2019. június 10. — Power of Nature

Hagyj kommentet!

A kommentek megjelenés előtt jóváhagyásra kerülnek.