Aloe ferox kisokos – 2. rész

Mi az Aloe ferox tápanyag összetétele? Mik a kapcsolódó élettani hatások?

Poliszacharidok

Az Aloe ferox leve túlnyomó részben összetett poliszacharidokból áll, így az étkezési rostok gazdag és tiszta forrását nyújtja. A megfelelő mennyiségű élelmi rost fogyasztása fontos, megelőzhető vele számos metabolikus, emésztési probléma, gyomor- és bélbetegség, amelyek a nyugati étkezési szokások következményei. Bizonyos poliszacharidok (glukomannan, acemannan) megnyugtatják, regenerálják az emésztőrendszer nyálkahártyáját. Jótékony hatást fejtenek ki gyomorégés, rossz emésztés, gyomorfájás, egyéb bélproblémák, valamint a szájüreg nyálkahártyáját érintő problémák esetén is.

Poliszacharidok az Aloe feroxban: Arabinogalaktánok, rhamnogalacturonan, glikozaminoglikánok (acemannan és glukomannan) és hemicellulózok, melyeket a szervezet arra használ föl, hogy támogassa az immunfolyamatokat, a vércukor-anyagcserét és a szívműködést. A poliszacharidok az emésztőrendszerben, mint prebiotikumok is működnek, ezzel támogatva az egészséges bélökológiát.

Természetes egyszerű cukrok

Ramnóz, arabinóz, xilóz, fukóz, mannóz, galaktóz, glükóz, melyeknek jelentős szerepet tulajdonítanak az immunválaszban, gyulladásos folyamatokban és sebgyógyulásban. Citokinek termelődéséhez is szükségesek, melyek a sejtkommunikációban játszanak fontos szerepet.

Glikoproteinek

Glikoproteinek változatos és fontos szerepet játszanak az emberi fiziológiában. Az elmúlt évtizedben a tudósok és orvosok világszerte tanulmányozták a glikotápanyagok (glyconutrients) figyelemre méltó előnyeit az emberi egészségre, különösen az immunrendszerre vonatkozóan. Sok kulcsfontosságú molekula vesz részt az immunválaszban, például immunglobulinok melyek glikoproteinek. A glikoproteineknek szerkezeti funkciói is vannak. Alkotóelemei az egészséges sejtfalaknak, valamint a kötőszövetnek, például a kollagénnek. A glikoproteinek az emésztőrendszer nyálkahártya-váladékában szintén megtalálhatóak, illetve bőséggel vannak a vérplazmában is. A glikoproteinek fontos szerepet játszanak a hormonfunkcióban. A hormonok tevékenysége függ egy protein receptor molekulához való kezdeti kötődésüktől. Ez a molekula egy glikoprotein. A glikoproteinek megjelennek szinte minden vizsgált biológiai folyamatban.

Vitaminok, ásványi anyagok

Az Aloe ferox természetes C, E, B1, B2, B3, B6, B12-vitamint, folsavat, kolint, valamint ásványi anyagokat és nyomelemek széles skáláját tartalmazza. Az Aloe ferox kalcium- és aminosav-tartalma kivételesen magas – duplája az Aloe veráénak.
Ásványi anyagok és nyomelemek az Aloe feroxban: kalcium, magnézium, foszfor, kálium, kén, bór, króm, kobalt, réz, vas, mangán, nikkel, szelén, stroncium, ón, vanádium és cink.

Aminosavak

A növény igen gazdag aminosavakban, 7 féle esszenciális és 12 nem esszenciális aminosavat tartalmaz. Mindkét összetevő értéke messze meghaladja az Aloe vera és más aloe fajok értékeit. Az aminosavak testünk építő alapanyagai, melyek a növekedéshez és javítási folyamatokhoz szükségesek. Az aminosavak szükségesek a hormonok, enzimek, antitestek és neurotranszmitterek előállításához is.

Zsírsavak, Szterinek

Aloe ferox négy fontos növényi szterint tartalmaz: HCL-koleszterin (amely csökkenti a vérzsírokat és a koleszterinszintet), kampeszterint, lupeolt és B-szitoszterolt. Ezek olyan növényi zsírsavak, melyek fertőtlenítő, fájdalomcsillapító, és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkeznek. A fenti zsírsavak (különösképpen a B-szitoszterin) hatásos segítség az allergia és savas emésztési problémák tüneteinek csökkentésében. Egyéb zsírsavak közé tartozik még a linolsav, linolénsav, mirisztinsav, kaprilsav, olajsav, palmitinsav, és a sztearinsav.

Antrakinonok

Ezek közül néhánynak antibiotikus (barbaloin, isobarbaloin, aloetic sav), nyugtató, fájdalomcsillapító (fahéjsavészter, éter olaj, isobarbaloin, szalicilsav), gombaölő (fahéjsav, chrysophanic sav) vagy antikarcinogén (bio és isoflavinoid) hatása van.

Megvásárolható Aloe ferox termékeink:

2019. június 8. — Power of Nature

Hagyj kommentet!

A kommentek megjelenés előtt jóváhagyásra kerülnek.